Начало    За нас    Вашето мнение   
 
Енциклопедии Речници Библиотека За студента За ученика За най-малките
Какво е знам.bg?
Мисия
Партньори
Съдържание
Достъп
Други интернет източници
Защита на интелектуалната собственост
Обществено значение и бъдеще
За рекламодатели
За нас
Контакти

 
 Какво е знам.bg? Начало

Знам.бг е общообразователен интернет портал, създаден с амбицията да се превърне в най-богатия източник на енциклопедични мултимедийни знания на български език. Знам.bg ще бъде и един от основните възли в "националната мрежа от знания".

Знам.bg е съвместен проект на Книгоиздателска къща "Труд" ООД и Сирма Медия, звено на Сирма Груп АД.

 

Мисия Начало

Основната мисия на знам.bg е да бъде главният източник на знания и информация - учебни помагала, българска и световна литература и поезия, исторически документи, визуално, звуково и друго мултимедийно съдържание, за нуждите на образователния процес в основното и средно училище.

Целта е не само да се предоставят всички необходими помощни материали към учебната програма на Министерството на образованието, но и голямо количество допълнителна информация, която да подпомага изграждането на способност за самостоятелно творческо мислене на учениците.

В допълнение, знам.bg ще бъде и основен източник на енциклопедично знание за широката общественост, както и насочващ вход към други специализирани източници на знание.

 
Партньори Начало

Знам.bg е осъществен с подкрепата на Министерството на образованието и Министерството на съобщенията в рамките на Националната програма за въвеждане на интернет и комуникационни технологии в образованието. По проекта работят най-изтъкнати специалисти от Българска академия на науките, СУ "Св. Климент Охридски" и други образователни институции, дългогодишни преподаватели и авторитети във всички области на познанието.

Проектът се осъществява с техническото съдействие на Oracle и БТК.

 
Съдържание Начало


Обемът и качеството на съдържанието в знам.bg ще надхвърля многократно средната домашна, дори училищна библиотека. Към настоящия момент в знам.bg са залегнали близо 100 000 статии, галерия от справочници, енциклопедии и речници, библиотека с произведения на български и световни автори, интерактивни географски карти, изображения, аудио и видео фрагменти, а също така и статии по конкретни и общи теми, разпределени в различни области на науката и познанието. Разработени са и изключителни възможности за търсене – по азбучен или тематичен ред, по думи, словосъчетания и цели изрази. Съдържанието е систематизирано в няколко стотици категории и подкатегории.

 

Достъп Начало


Знам. bg е достъпен безплатно във всички основни и средни училища.

 

Други интернет източници Начало

За разлика от други интернет източници, знанията в знам.bg се отличават с достоверност, пълнота, взаимосвързаност и интерактивност. Те определят и специфично български контекст в културното пространство, който не съществува другаде в интернет.

 

Защита на интелектуалната собственост Начало

Механизмите за защита и възнаграждение на интелектуалната собственост на други издатели и индивидуални автори гарантират високото качество и непрекъснато обогатяване на съдържанието.

 

Обществено значение и бъдеще Начало

Знам. bg е първата стъпка в изграждане на "националната мрежа от знания", която е от стратегическа важност за позитивното развитието на българското образование и обществото като цяло. Това е възможно само чрез градивно обединение на силите и способностите на ключовите организации и личности, на всички заинтересувани граждани и превръщането на "националната мрежа на знания" в приоритетен обществен проект.

 

За нас Начало

Начало
Сирма Медия е част от една от най-големите и стабилни български софтуерни компании - Сирма Груп Холдинг. Сирма Медия е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания. Ние притежаваме значителен опит в дизайна, разработката, техническата поддръжка, маркетинга и продажбите на мултимедийни продукти и услуги.
Амбицията на Сирма Медия е да бъде определяща, движеща сила в създаването на система от принципи, стандарти и сътрудничещи си организации за постепенното изграждане на национална мрежа от знания като част от развитието ни към "общество на знанието".

Начало
Марката "Труд" съществува от септември 1946 г., когато е бил основан вестникът. Издателство "Труд" е създадено през 1992 г., а като самостоятелна дъщерна фирма към "Медия Холдинг" съществува от 1994 г. През 1998 г. КК "Труд" ООД става част от германския вестникарски концерн Вестдойче алгемайне цайтунг WAZ.
За тези тринайсет години с логото на "Труд" са издадени над шестстотин български и преводни заглавия - художествена литература, документалистика, биографични четива, популярни, научни, справочни и енциклопедични книги. Изданията на "Труд" винаги са се отличавали с висок професионализъм, както в художествено и естетическо, така и в техническо и полиграфическо отношение. Книгите, изготвени в "Труд", заслужено могат да красят всяка библиофилска колекция и неведнъж са печелили престижни награди - за библиотечно оформление, за полиграфическо изпълнение и за принос към развитието на книгоиздаването в България.

 

Контакти Начало

Книгоиздателска къща "Труд" ООД
ул. "Дунав" № 15
тел. 02 / 987 29 24
e-mail: znam@znam.bg
http://www.trud.cc

"Сирма Медия" АД
бул. "Цариградско шосе" № 135, ет. 3
Тел.: 02/ 976 83 04
e-mail: znam@znam.bg
http://www.sirmamedia.comНачало : За нас : Вашето мнение : Защита на личните данни : Защита на авторските права : За рекламодатели
Галерии : Атлас : Таблици : Мерни единици : Хроника на човечеството : Статистика
Игра : Най-четено : На днешния ден : Личност на деня
Книгоиздателска къща Труд  Сирма Груп  Сирма Медия   Със съдействието на: Oracle Българска телекомуникационна компания