Начало    За нас    Вашето мнение   
 
Енциклопедии Речници Библиотека За студента За ученика За най-малките
 Търсене
 Разглеждане по:
 Тематични области
 Азбучен индекс
 Мултимедийни галерии
 Триизмерен атлас
 Таблици с факти
 Мерни единици
 Хроника на човечеството
 Статистика
 Игра
Правила на играта 
Отговори от 25.06.2019 
Кликни, за да купиш.
   Източник: Енциклопедия А-Я  
  Статията се среща още в Енциклопедии:
  - ТЕХНИКА > Енергетика

ХЛАДИЛНИК

Устройство, сграда или помещение, в което се охлаждат, замразяват и съхраняват хранителни и други продукти при температура, по-ниска от температурата на околната среда, чрез хладилни машини. Бива домашен хладилник - за кратковременно съхраняване на малки количества продукти, обикновено компресорен, и промишлен хладилник - за продължително съхраняване на големи количества продукти при температура от -1 до 2 °С (при охлаждане) и от -20 до -25 °С (при замразяване). Промишлените хладилници са подготвителни, производствени, антрепозитни, търговски, транспортни и др.

Домашен хладилник
   Последна актуализация: 15.09.2005  
Начало : За нас : Вашето мнение : Защита на личните данни : Защита на авторските права : За рекламодатели
Галерии : Атлас : Таблици : Мерни единици : Хроника на човечеството : Статистика
Игра : Най-четено : На днешния ден : Личност на деня
Книгоиздателска къща Труд  Сирма Груп  Сирма Медия   Със съдействието на: Oracle Българска телекомуникационна компания